Svejseslanger og sliddele

Mangler du svejseslanger eller andet tilbehør til værkstedet? Det rette valg af svejseslanger handler først og fremmest om, hvilken type svejsning du skal bruge slangen til. Skal du MIG/MAG- eller TIG-svejse? Her på siden finder du slanger og sliddele til det hele.

Hos Teknidan har vi et omfattende udvalg inden for svejseslanger - både komplette svejseslanger og enkeltvise sliddele til slangen. Er du usikker på, hvad du leder efter, så giver vi et kort overblik længere nede.

Hvad kendetegner en god svejseslange?

Svejseslanger skal først og fremmest være fleksible og modstandsdygtige over for varme, tryk og korrosion. Foruden at svejseslangen skal have den fornødne kvalitet, skal den også matche de krav og behov, som svejsemaskinen på dit værksted påkræver.

Kompatibilitet

Det er vigtigt at vælge en slange, der både er kompatibel med din svejsemaskine, og som også er egnet til den pågældende svejsemetode og det materiale, der skal svejses.

Flowhastighed

En god svejseslange bør have en passende diameter i forhold til svejsningens optimale flowhastighed. Er svejseslangen for lille, kan det begrænse flowhastigheden og reducere svejsekvaliteten, mens en for stor svejseslange kan føre til spild af svejsemediet.

Længde og fleksibilitet

En god svejseslange bør have en passende længde og fleksibilitet for at give tilstrækkelig bevægelsesfrihed til svejsepistolen, sådan at selv svært tilgængelige områder kan nås.

Holdbarhed

En god svejseslange skal kunne modstå de kræfter, der opstår under svejsning. Har svejseslangen en lav kvalitet, kan den bryde sammen eller beskadiges under svejsning og føre til farlige situationer.

Farvekoder

Bruges der forskellige svejsemetoder på værkstedet, så er det en fordel at bruge tydelige farvekoder på svejseslangerne. På den måde er det nemmere at genkende den rette svejseslange.

 

Er du i tvivl?

Har du spørgsmål angående svejseslanger, sliddele eller andre af vores produkter, så er du altid velkommen til at kontakte os på +45 7461 3636 eller salg@teknidan.dk.