Svejsemaskiner

Leder du efter den rette svejsemaskine til værkstedet? Svejsemaskiner er bygget til forskellige svejsemetoder, og i den forbindelse får du naturligvis den bedste løsning ved at vælge en svejsemaskine, der kan løfte værkstedets specifikke svejseopgaver bedst muligt.

Her på Teknidan.dk har vi et bredt udvalg af alle slags svejsemaskiner. Nedenfor kan du vælge mellem kategorierne MIG/MAG-svejsning, TIG-svejsning og elektrodesvejsning. Er du interesseret i at læse lidt om forskellene på de forskellige svejsemaskiner, før du beslutter dig, så kan du finde lidt hjælpende information længere nede på siden.

 

MIG/MAG-svejsemaskiner

MIG/MAG svejsemaskiner er både alsidige og uhyre effektive. De kan bruges til en lang række af forskellige svejseopgaver, der involverer forskellige materialer og tykkelser. Derfor er MIG/MAG-svejsemetoden af gode grunde blevet en af de mest anvendte i jern- og metalindustrien.

Aktiv og inaktiv gasbeskyttelse

MIG/MAG-svejsemaskinen er navngivet efter sine to forskellige måder at anvende beskyttelsesgas på: metal inert gas (MIG) og metal active gas (MAG). Ved MIG-svejsning bruges gassen inaktivt til at beskytte svejsningen mod ilt i atmosfæren, mens der ved MAG-svejsning både bruges gas til at beskytte smeltebladet og som en aktiv del af smeltningen (også kaldet CO2-svejsning).

Størst effektivitet

MIG/MAG-svejsemaskiner er markant hurtigere til at svejse end andre svejsemaskiner. Samtidig med at du svejser, sørger svejsemaskinens trådboks nemlig for kontinuerligt at tilføre svejsetråd. Resultatet er en lynhurtig svejsemetode, som formår at øge produktiviteten uden at gå ned på kvaliteten.

 

TIG-svejsemaskiner

Ligesom MIG/MAG-svejsemaskinerne er TIG-svejsemaskinen også et yderst alsidigt værktøj til et væld af svejseopgaver. Den største forskel på MIG/MAG og TIG er dog, at hvor MIG/MAG-svejsemaskiner giver en betragtelig fordel i forhold til hastighed og effektivitet, er TIG-svejsemaskiner bedre egnet til præcisionsarbejde.

Inaktiv gasbeskyttelse

TIG-svejsemetoden er ligeledes navngivet på baggrund af sin brug af gas under svejsningen. TIG er en forkortelse for tungsten inert gas, og ved denne svejsemetode bruges gassen til at beskytte elektroden mod overophedning og blokere for ilt i atmosfæren.

Svejsning med stor præcision

Med en dygtig svejser bag svejsepistolen kan TIG-svejsemaskiner give rigtig flotte resultater. TIG-svejsning tillader mere finesse end de andre svejsemetoder, og derfor vil en TIG-svejsemaskine give mening for dig, der skal bruge svejsemaskinen til præcisionsarbejde. Det er dog værd at pointere, at kvaliteten af TIG-svejsning afhænger af svejserens evner.

 

Elektrodesvejsemaskiner

Elektrosvejsning, også kaldet MMA-svejsning (manual metal arc), er en af de ældste svejsemetoder, der trods sin alder dog stadig er meget udbredt. Elektrodesvejsemaskinens popularitet skyldes, at den både er alsidig og holdbar samt at den desuden er mere praktisk end andre svejsemetoder.

Behøver hverken gas eller trådboks

Det særligt fordelagtige ved elektrodesvejsning er, at det sammenlignet med andre svejsemetoder er en relativt simpel proces, der blot kræver strømtilførsel. Ved TIG- og MIG/MAG-svejsning har du både gas og evt. en trådboks at tænke på, mens du ved elektrodesvejsning kun skal sørge for strømforsyning og jordforbindelse til maskinen.

Svejsning ved hjælp af elektroder

Elektrodesvejsning afhænger af tre elementer: en svejsemaskine, en elektrodepind og en svejseelektrode. Metoden fungerer på den måde, at en elektrodepind fastgøres til elektrodeholderen, mens svejseelektroden, dvs. en svejsetråd med en særlig belægning, placeres på svejsepunktet. Ved hjælp af maskinen skabes der en lysbue mellem elektrodepinden og svejseelektroden og dermed en svejsning.

 

Mangler du andet til din svejsning?

I kategorien svejs og gas finder du vores fulde sortiment af værktøj, maskiner og tilbehør til svejsning. Har du spørgsmål angående svejsemaskiner eller andre af vores produkter, så er du altid velkommen til at kontakte os på +45 7461 3636 eller salg@teknidan.dk.

Foruden værktøj og maskiner tilbyder vi desuden både service og reparation af værktøj og maskiner fra stort set alle fabrikanter på markedet.